Започна дарителската кампания на мотористите от Плевен за децата в неравностойно положение

13:05, 11 дек 15 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коледната дарителска кампания на плевенските мотористи в помощ на децата в неравностойно положение, бе открита официално с пресконференция в клуба на БТА. На срещата присъстваха Пламен Маринчев и Цветомир Костадинов от мото клуб „Камикадзе“, Емил Братоев – Ренди (кросови мотори), Румен Янакиев от мото клуб „Огнени сенки“, Пламен Недев и Ивайло Николов – Бъгича от мото клуб „Пътни братя“.

За втора поредна година любителите на мощните мотори и високите скорости, ще съберат средства в помощ на децата в неравностойно положение, а ако има възможност подаръци ще бъдат предвидени и за Дома за възрастни хора в с. Бохот.

Вече са поставени пет урни за набиране на дарения от всички желаещи граждани. Кутиите се намират в клуба на МК „Огнени сенки“ на ул. „Драган Цанков“ 10 (отворен само четвъртък и събота вечер), в магазин „Фантазия“ на ул. „Шипка“, офиса на „Еконт“ на бул. “Христо Ботев“ 94, бар „Рокендрол“ на ул. „Васил Левски“ 98 и във фоайето на завод „Мизия“.

Специално за кампанията е създаден и имейл [email protected] , на който всеки желаещ да дари дрехи или средства, но нямащ възможност да отиде до някое от посочените места, може да заяви посещение от мотористите до желано от него място.

„Истината е, че в някои от тези домове нямат какво да ядат – имат само боб и леща, нищо друго. На Коледа стават чудеса и нашата цел е да осигурим едно коледно чудо за тези деца, да ги направим щастливи. Миналата година започнахме инициативата спонтанно по идея на Цветомир Костадинов и събрахме около 5 000 лева“, обясни Румен Янакиев от „Огнени сенки“.

Благородната инициатива ще бъде финализирана на 25 декември, Коледа, когато всички плевенски мотористи ще направят мото шествие до домовете за деца в неравностойно положение. Там малчуганите ще бъдат зарадвани с подаръци, а по – големите от тях ще имат възможност да се качат на истински мотор. На финала всички участници ще се съберат на централния площад „Възраждане“ (без моторите) и ще извият едно огромно българско хоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама