Министерства не са платили 6 млн.лв. данъци

13:17, 11 дек 15 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 6 милиона са общо задълженията на различните министерства за местни данъци и такси към Столична община. Това става ясно от стенограмата на заседанието на кабинета от сряда, публикувана на страницата на Министерския съвет. Цифрите обобщава столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също е на министерското заседание.

Борисов се обръща към финансовия министър Владислав Горанов да каже колко пари са предвидили за тази цел. Отговорът му е, че с предвидените допълнителни пари администрацията на МС може да покрие задълженията си. „Има проблеми в други министерства, но предполагам, че част от проблема може да бъде решен след днешното постановление, тъй като се одобряват значителни допълнителни разходи в резултат на актуализацията на бюджета и ако това се изведе като приоритет, може да се намери решение. Защото и Министерството на отбраната, и Министерство на външните работи, има и други министерства, които не са си разплатили местните данъци и такси“, обяснява Горанов.

„Приемете го като заповед, ако щете, тъй като аз призовах кметовете първо да си съберат местните данъци и такси и тогава да идват да искат пари. Всеки, който дължи такси и данъци към съответните общини, не само към София, да бъде така любезен да си ги плати. Трябва да даваме пример. Не да изискваме само, а да даваме личен пример за това, да се свърши тази работа“, завършва темата Борисов.

От разговора става ясно също така, че несъбраните приходи от глоби и съдебни такси и разноски, които са присъдени към сметката на Висшия съдебен съвет – общата сума на тези несъбрани вземания за последните години, мисля, е около 725 млн. лв.

Борисов също така за пореден път уверява, че ще бъдат отпуснати обещаните пари за ремонта на храм-паметника „Св. Александър Невски“, но по темата с оспорването на собствеността те не могат да ес месят, защото е в съда.

„Поели сме ангажимент, този ангажимент си е на държавата. Много спорят в случая на кой е, но безспорното е, че ние трябва да осигурим парите за ремонт“, обяснява той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама