Реформаторите решават във вторник дали остават във властта

13:26, 11 дек 15 / Политика 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички партии от Реформаторския блок в момента обсъждат ситуацията с оставката на правосъдния министър Христо Иванов и оттеглената подкрепа на лидера на ДСБ Радан Кънев. Във вторник сутринта ще има Изпълнителен съвет на Реформаторския блок, където ще бъдат обсъдени решенията на всички партии и ще бъде взето единно решение по създалата се ситуация.

Това съобщи пред журналисти в кулоарите на парламента съпредседателят на блока Найден Зеленогорски. Той допълни, че от Движение България на гражданите (ДБГ) все още не са изработили своята позиция по темата.

„Първата стъпка е всички партии да обсъдят това. След това ще се нищят кадровите въпроси. Важно е да сме наясно от коя квота е правосъдният министър“, обяви той и уточни, че след единното решение на блока дали остава във властта, може да се говори за номинации от страна на ДБГ и РБ за правосъден министър.

„Целостта на блока е преди всичко. Това може да бъде решено на база на решенията на съответните партии“, обясни той.

Зеленогорски определи като интриги твърденията, че вчерашната хакерска атака срещу електронната поща на ДБГ е в резултат хибридна война вътре в блока.

„ДАНС и ГДБОП много активно работят по темата и много скоро ще кажат какви са техните разкрития“, допълни депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама