Трима пострадали при сблъсъци между нелегални мигранти в Атина

13:27, 11 дек 15 / Свят 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима чужденци са били ранени при сблъсъците в Атина, избухнали късно снощи в залата за таекуон-до в Палео Фалиро, където са приютени стотици нелегални имигранти. Те бяха докарани в сряда от Идомени, на гръцко-македонската граница. На място е пристигнала линейка и е откарала ранените, съобщава GRReporter.info. 

Състоянието на пострадалите все още не е известно, като по-рано се появи непотвърдена информация за ранени от удари с отвертки. Напрежението изглежда е предизвикано от пияни имигранти, скарали се помежду си.

Решението за прехвърлянето на имигрантите от Идомени в Атина предизвика острата реакция на кметовете на районите Алимос, Глифада, Елинико-Аргируполи и Палео Фалиро. С отворено писмо до заместник-министъра, отговарящ за въпросите на имигрантската политика Янис Музалас, те изразяват своето безпокойство от увеличения приток на нелегални имигранти в южните части на Атина, и настаняването им в залата за хокей на трева в Олимпийското градче в Елинико и тази за таекуон-до в Палео Фалиро без предварителен план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама