Танев давал оставка само пред Борисов, Калфин - спокоен за кабинета

13:34, 11 дек 15 / Политика 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само министър-председателят Бойко Борисов може да поиска оставката на министрите. Това обяви за пореден път просветният министър проф. Тодор Танев. Той каза също, че до този момент не е разговарял с депутатите от Реформаторския блок.

„Никой не е искал от мен да преразгледам оставането си във изпълнителната власт. Когато видя, че Реформаторският блок поиска от мен да напусна управлението, тогава ще отида да говоря с Бойко Борисов по този въпрос“, обяви проф. Танев.

Относно оставката на правосъдния министър Христо Иванов, Танев изрази убеждението си, че колегата му Иванов се е борил за тази реформа от началото на мандата си и може би е трябвало „малко повече трудове да се направят“, за да се постигне някакъв критичен минимум от съгласие.

„Не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата. Той е честен човек, който иска наистина нещо, което голяма част от нацията също желае“, убеден е просветният министър.

Според вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин кабинетът е стабилен. Той допълни, че очаква и реформаторите да вземат решение какво им е отношението към коалицията.

„Това ще бъде определящото от тук нататък как ще продължим“, допълни Калфин.

След като от СДС обявиха, че остават във властта, се очаква общото решение на реформаторите, които се събират във вторник да обсъдят темата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама