Спортният министър обеща ремонт на стадион „Хасково“ и зала „Дружба“

13:42, 11 дек 15 / Спорт 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на спорта Красен Кралев на среща с кмета Добри  Беливанов обеща финансиране за проектите за ремонт на стадион „ Хасково“ и зала „Дружба“.

Стадион Хасково е построен през 1961 година и е единственият представителен стадион,който се ползва за тренировъчна и състезателни цели. Предвижда се да бъде ремонтиран терена и да бъде изградена лекоатлетическа писта. Освен това е предвиден ремонт на двата сектора зад вратите.

Лекоатлетическата писта ще бъде каучукова двуслойна от последно поколение което да отговаря на международните изисквания . Теренът на стадиона ще бъде с изцяло нова трева и поливна и дренажна система. След ремонта съоръжението ще може да приема състезания и турнири от Държавния спортен календар на Българската федерация по лека атлетика, както и футболни мачове. Проектът за ремонта е за над 547 хиляди лева

Зала „Дружба“ е изградена преди повече от 45 години и е площ 1215 кв.м.. Тя ще бъде санирана външно, ще бъде подменена ВиК и електроинсталацията, както и дограмата. Предвижда се ремонт на фоайетата и подмяна на осветлението. Ще се обновят офисите и коридорите в административната част, както и санитарните помещения. Има идея да се постави соларна инсталация на покрива на залата по борба, нови бойлери за останалите бани. Ще се ремонтира покрива на целия тренировъчен корпус, както и залите по баскетбол,борба, карате,щанги,както и коридорите към тях. Проектът на ремонта на зала „Дружба е за 1 400 660 лв.

Министър Кралев се е ангажирал да осигури финансиране и за изграждане на нова спортна база на мястото на бивши военни имоти, когато те бъдат предоставени от държавата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама