"София Тех Парк" - от небостъргач до проект за бъдещите поколения

13:53, 11 дек 15 / Политика 25 639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Моят приятел Росен Пленевлиев ми е разказвал за много от идеите си, които има за развитие на различните сфери. Те вече се случват. "София Тех Парк" е пример за това. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на технологичния парк в столицата.

Премиерът подчерта, че почти не минава ден, в който у нас да не се случват неща, които да ги помним с години. Борисов добави, че това са проекти, за които цели поколения са си мечтали. Той посочи още, че "за всяко нещо е необходим по един голям мечтател, голям визионер и един прагматик, който да свърши работата".

Борисов заяви, че парцелът, на който е изграден модерният технологичен парк е бил предназначен "да бъде ограбен" или "подарен за едва 100 млн. евро".

От своя страна Росен Плевнелиев обясни, че когато е бил войник е служил в казармите, които са са се намирали именно върху този парцел. Той посочи, че тогава дори не е предполагал, че днес ще види на този терен построен най-големият модерен технологичен парк на Балканския полуостров.

"София Тех Парк" е кауза за една България на бъдещето, която води в регионите, която трасира пътя за младите да останат в нея, България на иновациите и на високите технологии", каза президентът и благодари на правителството, че не е построило някой голям небостъргач на терена, каквито апетити имали други правителства.

На церемонията присъстваха президентът на Словакия Андрей Киска, министър-председателят на Бавария Хорст Зеехофер, европейският комисар по регионално развитие Корина Крецу, министърът на икономиката Божидар Лукарски и изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Елица Панайотова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама