Общините в Пловдивско обявиха готовност за зимата

14:15, 11 дек 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Област Пловдив е готова за всички изненади, които може да й поднесе зимата. Това стана ясно, след като членовете на Областния щаб за изпълнение на плана за защита на населението при бедствия и кметовете на общините в областта предадоха докладите си, свързани с организацията и подготовката на населените места за действия при усложнена зимна обстановка.

 "Взети са всички мерки за намаляване на последствията за населението и осигуряване на нормално функциониране на инфраструктурата. Язовирите са в нормално състояние, има сключени договори с доставчиците за необходимото по вид и количество гориво, създадена е организация за медицинско обслужване и снабдяване със стоки от първа необходимост на населението", заяви главният експерт по сигурността в Областна администрация - Пловдив, Валери Баранов.

В готовност за реагиране при тежки зимни условия са БЧК, Областната дирекция на МВР, ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив, Областното пътно управление, "Водоснабдяване и канализация"-Пловдив, Регионалната здравна инспекция, Центърът за спешна медицинска помощ, Регионалната инспекцията на околната среда и водите, Басейнова дирекция, "Напоителни системи"-Пловдив, Регионалната дирекция "Автомобилна администрация‘, както и енергоразпределителното дружество EVN.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама