Каналджията, превозвал 25 афганистанци край Приморско, нямал шофьорска книжка

14:23, 11 дек 15 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаният за каналджийство край Приморско 20-годишен хасковлия е шофирал без валидна книжка. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.

На 09 декември около 06:45 часа на пътя Царево- Приморско, близо до бензоностанция „Лукойл” бяха задържани 25 афганистанци. Служители от Районно управление – Приморско забелязали съмнителен микробус „Форд Транзит”, с хасковска регистрация, който решили да проверят. Последвали го и в момента, в който го настигнали, установили, че микробусът е с работещ двигател, без водач, като в купето му се превозват общо 25 нелегално преминали граница на България.

След проведените оперативно-издирвателни и заградителни действия, за проверка е спрян лек автомобил „Опел Вектра”, с кърджалийска регистрация, управляван от 29-годишната И. Т. от Димитровград.  С нея се придвижвали 22-годишната Д.  А. от Харманли и 20-годишният М. О. от с. Шишманово, обл. Хасково. Констатирано е, че „Опелът” бил един вид „пилотен автомобил”, съпровождащ микробуса, като избягалият водач на „Форд Транзита” - 20 годишният М. О. се е качил в „Опела”, с идеята да напусне местопрестъплението.

М. О. направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Повдигнато му е обвинение за каналджийство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама