Окръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу мъж за незаконно получаване на евросредства

14:32, 11 дек 15 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу Мартин К. за незаконно получаване на средсва по европпроекти. Това съобщава Прокуратурата на Република България на сайта си.

Обвинението срещу 38-годишния мъж е за това, че в периода от 25 февруари 2013 г. до 13 януари 2014 г. в градовете Борово и Русе, като управляващ „Техгруп” ЕООД, в подадени до Община Борово декларация и документи, приложени към оферта за участие в обществена поръчка, представил неверни сведения.

Обществената поръчка била с предмет „Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи” с три обособени позиции: 1. Закупуване на народни носии, 2. Закупуване на музикални инструменти, 3. Закупуване на аудио-визуално оборудване.

Обществената поръчка била депозирана в Община Борово в изпълнение на договор, сключен между нея и ДФ „Земеделие”, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство”.

В подадените декларации обвиняемият представил неверни сведения, че оборотът на дружеството от стоки, които са с подобен предмет на поръчката, за 2011 г. са в размер на 87 500 лева (съответстващи на изискванията на възложителя). Това той направил за да получи средства от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, твърди прокуратурата. По този начин мъжът получил 52 140 лева, допълват от там.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама