И съдиите излизат на протест

14:38, 11 дек 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И съдиите излизат на протест заради провалената конституционна реформа. Магистратите нямат формалното право да протестират, затова те ще се събера тпред Съдебната палата в 18:30 ч., като са озаглавили инициативата си „събрание“.

"Уведомяваме ви, че на 11 декември 2015г. от 18.30 часа на на адрес: гр. София, бул. "Витоша" № 2, пред Съдебна палата, ще се проведе събрание на съдии, които ще обявят готовността си да разговарят с граждани по въпросите на съдебната реформа", гласи съобщение на Съюза на съдиите в България (ССБ).

Членове на организацията са над 900 съдиите от цялата страна или около 40% от всички съдии, уточнява „Медиапул“.

Изданието припомня, че това е не първата демонстрация на недоволство от страна на съдиите. През юли 2012 г. стотици излязоха на протест заради политическото уволнение на съдия Мирослава Тодорова от съдебна система, извършено от предишния Висш съдебен съвет. Тодорова бе махната от системата заради разправията й с тогавашния вътрешен министър и настоящ председател на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По-рано днес съдии изпратиха с аплодисменти подалия оставка правосъден министър Христо Иванов във Върховния касационен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама