Лютви Местан не изключва предсрочни избори

14:49, 11 дек 15 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не им го пожелавам, но може и да се случи. Освен това ми се струва, че час по-скоро Реформаторският блок трябва да излезе от това си състояние на двойнственост – лидерът в опозиция, а партията е във властта с един билюк министри.

Това отговори лидерът над ДПС Лютви Местна на въпрос дали се върви към предсрочни парламентарни избори.

По думите му се е стигнало до парадокса "онези, които имаха за генерална цел да поставят ДПС в изолация, сами се поставиха в изолация".

„Така се стигна до закачки, че уж острието на реформата – този, който започна реформата, бе Радан, ама май я завършиха други... Няма да търся римите“, каза лидерът на ДПС. Журналист допълни в изречението „Местан“, а той му отговори: „Не го казах аз“.

Местан определи като национален нихилизъм отричането на успеха на конституционната промяна. По думите му предстои мониторинговият доклад на Европейската комисия за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред.

„Да се отрече резултатът от вчерашното гласуване означава да се нихилира огромната крачка, която се прави с тази промяна. Това е проява на национална безотговорност и самоцелна политическа деструкция“, обяви Лютви Местан и допълни, че да изпаднеш в изолация с подобно политическо поведение е повече от естествено.

„Изолаторите се оказаха в изолация – за съжаление, се сбъдна и тази прогноза на ДПС“, с тези думи Местан направи препратка към Реформаторския блок.

Той подчерта, че ДПС не са злоради и призова да се изчака решението на Реформаторския блок.

„Но стана ясно за всеки един български гражданин, че реформи няма и няма да има. Дискредитирана е и думата стабилност“, убеден е лидерът на ДПС.

Попитан дали трябва всички министри да си подадат оставка, той каза, че не обвързва резултатите от гласуването на Конституцията с целостта на кабинета. Според Местан тези въпроси са към тях.

„Ние казахме отдавна, че в каква коалиция ще управлява Бойко Борисов, е негова работа и негова отговорност. Той се е ангажирал с тези воденични камъни, да си ги носи“, посочи Лютви Местан.

По думите му ДПС в рамките на 43-ото Народно събрание няма никаква идея да участваме в управлението на страната. Той призна, че ДПС имат амбиции да участват в управлението, но не и в този парламент.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама