Много ромски младежи отпадат от училище заради ранни бракове

14:58, 11 дек 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вследствие на ранните бракове голям брой ромски младежи отпадат от образователната система, което води след себе си и ограничаване на по-нататъшната им социална и професионална реализация. Това посочиха от Младежкия център в  Добрич по време на проведената среща с младежи на тема "Превенция на ранните бракове и насърчаване продължаването на образованието сред ромските младежи". Тя се състоя в училище "Панайот Волов".

Срещата протече при изключителен интерес от страна на младежите, тъй като темата е актуална сред ромската общност. Предстои да бъдат организирани още такива срещи като целта е да се обхванат колкото се може повече младежи, с които да бъдат обсъдени голяма част от проблемите на ромската общност и да се потърсят начини за тяхното решаване, като участниците заявиха, че с желание ще се включат по-нататъшните срещи.

От досега проведените срещи и анкети сред младежи от ромски произход неграмотността, ранните бракове, ниската степен на образование, безработицата и др., са едни от основните пречки за успешната реализация на младия човек.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама