Бомбена заплаха свари главния прокурор във варненския съд (обновена)

15:14, 11 дек 15 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за поставени бомби евакуира сградите на двете съдебни палати във Варна, научи Topnovini.bg.Терористичната заплаха съвпадна с визитата на главния прокурор в сградата на Съдебната палата в центъра на Варна, където Сотир Цацаров участва в церемония по награждаване на най-възрастния варненски прокурор – Масис Хаджолян.

Въпреки бомбената заплаха тържественото събитие в Съдебната палата на площад "Независимост" не бе прекъснато, съобщиха от прокуратурата. 

Сигналът за двете бомби е подаден в 14:15 часа на тел. 112, съобщиха за Topnovini.bg от полицията. Предприети са съответните действия по евакуация и обследване на сградите.

След извършване на проверка от специализираните служби, работата и обслужването на граждани в съдебната палата на площад "Тракия” са възстановени. Сградата, в която се намират Районен съд – Варна и Районната прокуратура, беше евакуирана и за кратко преустановена работата на службите и провежданите съдебни заседания. Следобедните дела продължават по график. 

Специализираните служби са приключили и проверката в Съдебната палата на площад "Независимост” №2 . В сградата, в която работят 4 от органите на съдебната власт – окръжните и апелативни съд и прокуратура, не са открити опасни вещества и предмети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама