Русенският университет бе удостоен с награда за качество по програма Еразъм+

15:35, 11 дек 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 10.12.2015 г. в София се състоя Валоризационна конференция под наслов „Успешно начало“ за постигнатото по програма Еразъм+ през академичната 2014-2015 година. За срещата съобщава прес центърът на Русенския университет.

На конференцията присъстваха проф. Тодор Танев – министър на образованието и науката, проф. Костадин Костадинов – заместник-министър на образованието и науката, Асен Марков – заместник-министър на младежта и спорта и др. На конференцията бяха присъдени награди за успешно изпълнение на проекти по програма Еразъм+ на университети, училища и неправителствени организации.

Русенският университет е един от петте университета в България, наградени за успешна работа по програма Еразъм+ с почетен знак и сертификат. Наградата беше връчена от изпълнителния директор на Центъра за развитие на човешките ресурси /Национална Еразъм агенция/, Мануела Радева.

В своето приветствие към участниците в конференцията министър Танев отбеляза, че програмата за образование, обучение, младеж и спорт Еразъм+ е единствената, която подкрепя всички сектори на образованието – училищно образование, висше образование, професионално образование, обучението на възрастни, младежкия сектор и спорта.

През 2015 г. средствата за мобилност във висшето образование са близо 9,5 милиона и се очаква през 2016 г. те да бъдат завишени с 10 %. За пръв път през академичната 2015/2016 г. започна осъществяването на мобилност със страни-партньори извън досегашните 33 програмни страни. 

В резултат от проекта на Русенския университет е отпуснато финансиране за мобилност с Албания, Армения, Казахстан, Китай и Палестина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама