Бюджетната комисия в Шумен без решение за кметската заплата

16:45, 11 дек 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията „Бюджет и финанси” към Общински съвет Шумен не подкрепи предложентото увеличение на кметската заплата.

С 3 гласа „против” и 4 „въздържал се” общинските съветници решиха докладната да влезе за обсъждане на предстоящата сесия, без решение по нея.

Общинският съветник от Реформаторския блок Иван Ламбов заяви, че е против това предложение.

„Нямам против заплатата на някой, който върши работа, да е висока, но сега не е моментът, минал е само един месец. Нека да видим резултати и тогава може да говорим за повишаване на заплата”, каза той.

Данаил Данчев от БСП също коментира докладната. Той предложи заплатата на общинския кмет да бъде обвързана със средното възнаграждение на общинските служители, като вариант е то да представлява 360% процента от нея.

„Ние сме изключително изненадани от това предложение за увеличаване на заплатата. Едва първата работна сесия с огромен набор от документи, а още не сме видели видимите резултати”, каза Данчев и допълни, че останалите коментари ще се правят в залата на Общинския съвет.

Васил Тодоров от Реформаторския блок каза, че все още има възможност докладната да бъде оттеглена, защото била голям гаф.

Общинските съветници подкрепиха с 6 „за” и 1 „въздържал се” друга докладна за заплати – на кметовете на кметства. Според предложението в докладната за длъжността кмет на кметство с население от 501 до 2500 души са определени минималната и максимална основна месечна заплата са съответно 390 и 1400 лв.

За длъжността кмет на кметство с население до 500 души са определени минималната и максимална основнамесечна заплата са съответно 380 и 1300 лв.

Съветниците подкрепиха и искането от 25 ЦДГ „Братя Грим” за средства от Бюджет 2016 за изграждане на ограда на детското заведение на стойност 29 500 лв.

Зам-кметът по бюджет и финанси Татяна Костова обясни, че администрацията ще разгледа всички предложение и ще бъдат взети предвид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама