Пратиха зад решетките Стойчо Радев – Камбаната за отвличане на мъж в Бургас

17:34, 11 дек 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд измени мярката за неотклонение „домашен арест” в  „задържане под стража” спрямо Стойчо Радев – Камбаната, като по този начин уважи искането на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на съда. Радев е обвинен в отвличане, осъществено в съучастие с Ангел Тръпчев – Кемала и Недко Койчев.

Припомняме, че тримата, на 4 октомври около 18.30 ч., от спирка срещу входа на жп гарата в Бургас, са качили насилствено в лек автомобил “Фолксваген Пасат” 29-годишен мъж от Пазарджик. Отвели го в частна къща в Оризаре, където го държали без негово съгласие две денонощия. През това време периодично му нанасяли побой.

Окръжният съд в Бургас наложи спрямо тримата обвиняеми мярка за неотклонение „домашен арест” на 9 октомври.

Днес представителят на Окръжна прокуратура поиска наложената мярка спрямо Стойчо Радев да бъде изменена в по-тежка, като се аргументира с постоянното й нарушаване.

Бургаският окръжен съд, след като изслуша доводите на страните, прецени поотделно и съвкупно събраните по делото доказателства, и съобрази закона, намери, че искането на прокуратурата е основателно и следва да бъде уважено.

При извършена проверка в дома на Радев на 19 октомври  в 15.50 ч., е било установено, че той не е на адреса. Около 16.10 ч. Камбаната пристигнал там с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ и от него били снети сведения, в които е заявил, че е бил на зъболекар. На 20 октомври, около 21.30 ч., отново е била извършена проверка в дома му, където не е намерен.

На 11 ноември Окръжната прокуратура в Бургас е дала на подсъдимия разрешение да напуска дома си всеки понеделник, сряда и петък, за времето от 16.00 до 18.00 часа в продължение на един месец, с оглед на провеждане на лечение, след изтичането на който срок да бъде представено становище от лекуващия лекар относно необходимостта от продължаването му.

При извършена проверка на 26 ноември за изпълнението на наложената мярка, Радев не бил установен на адреса. На същата дата около 14.50 часа той е бил спрян за проверка в Слънчев бряг, извън позволения му час за посещение при зъболекар, в нарушение на взетата мярка домашен арест. При проверката било установено още, че обвиняемият  управлява моторно превозно средство в едногодишния срок от наказание, наложено по административен ред, влязло в сила на 14 ноември, за което той бил задържан за срок от 24 часа и срещу него било започнато бързо полицейско производство.

С тези мотиви Бургаският окръжен съд измени взетата мярка за неотклонение от „домашен арест” в по-тежка, а именно „задържане под стража”.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама