7 400 метра нова тролейбусна мрежа е изградена в Плевен

18:19, 11 дек 15 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ускорената работа по рисковия за Плевен проект „Интегриран градски транспорт“ доведе до резултати. Днес в общината бяха представени още няколко завършени дейности от компонентите. Обобщени бяха изпълнените строително-монтажни работи по дейност „Реконструкция, подобрения, разширяване и оптимизиране на тролейбусна мрежа – инженеринг”, състояща се от два компонента, и по компонент 12 - „Разработване на програма за устойчиво развитие и внедряване на иновативни решения в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Плевен”.

На пресконференцията стана ясно, че са изградени 4 нови участъка от тролейбусната мрежа, които са с обща дължина от 7 400 метра. Готови са и 6 нови спирки за обществения транспорт. На други места пък е извършена рехабилитация на съществуващата тролейбусна мрежа, модернизирани са четири кръстовища, както и площада пред гарата. По компонента за програмата за устойчиво развитие и внедряване на иновативни решения са разработени Стратегическа рамка за дългосрочно планиране и прогнозиране, единен финансов модел на масов градски обществен транспорт, Модел на управление на транспорта и инфраструктурата, Генерален план за организация на движението и Стратегия и план за организиране и контрол на паркирането.

Заместник-кметът Стефан Милев припомни, че всички дейности по проекта трябва да завършат най-късно на 31 декември тази година. Той се обърна към шофьорите да не паркират безразборно автомобилите, тъй като това затруднява работата по тролейбусната мрежа. Новата транспортна схема трябва да се внесе за обсъждане в Общински съвет още в началото на следващата година, след което да бъде одобрено и получено разрешение за експлоатация. Чак след това тролеите ще запътуват по новите линии.

Стефан Милев каза още, че Община Плевен обмисля да кандидатства за средства за закупуване на още 10 тролея, изграждане видеонаблюдение на някои от важните кръстовища в града, както и за въвеждане на електронно гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама