Съдът в Пловдив реши: 19 години затвор за убиеца на Стефка Маджарова

18:31, 11 дек 15 25 444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деветнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови Окръжният съд в Пловдив за убиеца на 19-годишната Стефка Маджарова. Владимир Костадинов ще трябва да заплати и 600 000 лева на родителите й за причинените им страдания.

Припомняме, че трупът на девойката бе намерен на 13 юни 2013 година в канал близо до село Кадиево.

Владимир срещнал жертвата си през 2012 година в Ивайловград, където Стефка била на гости у баба си. Малко по-късно девойката го представила на своите родители, които го наели да им помага в стопанството им в село Йоаким Груево, разкриват материалите по делото.

Стефка обаче се оплакала, че Владимир я тормози и баща й - Николай Маджаров, го освободил от работа.

Междувременно девойката се запознала с Пенко Ламбрев от Кричим. Костадинов следял двамата по време на срещите им и продължил да притеснява момичето със съобщения, заливайки я с въпроси къде се намира, с кого е и кога ще се прибира.

През май 2013 година Владимир измолил бащата на девойката да го върне на работа, тъй като нямал никакви средства и Николай Маджаров приел.

На 12 юни Костадинов и родителите на девойката се прибрали от полето. Към 17,30 часа Николай отишъл до близкия магазин и видял Владимир да разговаря спокойно със Стефка. В същия ден Пенко Ламбрев се свързал по Фейсбук с девойката и двамата се разбрали да се срещнат. Около 20,30 часа Ламбрев пристигнал пред дома на момичето в Йоаким Груево, след което двамата се отправили към Кричим.

Владимир обаче ги проследил. След като Ламбрев спрял, към тях се приближил подсъдимият с дървен прът в едната ръка. Ламбрев излязъл и попитал Владимир да не е дошъл да го убива. Той отвърнал, че иска да говори със Стефка. Последвало скарване между убиеца и жертвата. Подсъдимият беснеел, че Стефка излиза с други, настоявайки, че тя е негова и винаги ще бъде негова, защото само той я обича.

След сцената Стефка се върнала в автомобила на Ламбрев и двамата потеглили обратно към Кричим. Преследвачът им не се отказал и застанал пред автомобила. Ламбрев се обадил на свой приятел, Ангел Пеловски, молейки го да спре лекия автомобил на Костадинов когато двете коли преминат покрай ресторант "Виктория" в града.

Цяла нощ Владимир продължил да изпраща съобщения на Стефка, упреквайки я, че се движи с "диви селяни", които имали само сексуални намерения към нея, тя трябвало да помисли малко, защото била жена, а не "курва". Намекнал й, че той е човекът който я обичал и давал всичко за нея. Последното му съобщение гласяло, че търпението му се е изчерпало.

Към 22,330 часа Ламбрев оставил девойката пред дома й, без да забележи друг на улицата.

Костадинов обаче я причаквал с вече изграден план за убийство - да инсценира самоубийството й чрез удавяне, а тялото щял да хвърли в канала в землището на село Кадиево. Под предлог, че иска да изяснят взаимоотношенията си, той успял де придума момичето дасе качи в автомобила с него. Към полунощ подсъдимият спрял на брега на канала и в следващия момент започнал да налага Стефка по главата, лицето, челото и тялото.

След като я зашеметил, Владимир изнесъл тялото и го нагласил с глава, потопена във водата и изчакал, докато не останали никакви признаци на живот у Стефка.

След това - с лекия автомобил на бащата на жертвата, се прибрал в село Йоаким Груево. Измил колата, за да не остават никакви следи. Сменил дрехите си и легнал да спи, а на следващия ден отишъл да работи на полето с бащата на жертвата си.

Тялото на Стефка е открито около 11 часа на 13 юни.

В обясненията си Костадинов поддържаше версията, че последно Стефка е била с него в нощта на 12 срещу 13 юни край канала. Вървейки по брега, тя се подхлъзнала и паднала. Той се опитал да я спаси, но не успял.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама