Близо 3200 граждани са посетили и потърсили услугите на Областния информационен център в Разград

19:18, 11 дек 15 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 3200 граждани са посетили и потърсили услугите на Областния информационен център /ОИЦ/ в Разград за четирите години, откакто той съществува. Това съобщи днес неговият управител Юлиян Данаилов на пресконференция, на която бяха отчетени постигнатите резултати.

Граждани, представители на организации и фирми са получили отговори на 3 487 зададени от тях въпроси, свързани с еврофондовете, оперативните програми и проектите, които могат да бъдат подкрепени от тях. Проведените през периода от екипа на центъра информационни събития на територията на областта са 166  с 6 766 участници в тях.  За периода проявите на ОИЦ са отразени в 1 485 публикации в печатните и електронни медии.  395 са собствените материали на ОИЦ в Единния портал на еврофондовете в България (www.eufunds.bg/razgrad), в които е представена проектната дейност в Разградска област, като секцията на ОИЦ в Разград е с най-много публикувани материали, отчете Данаилов.

Като най-голям успех той определи организираните от екипа на ОИЦ Дни на Европа, които са били посрещнати с голям интерес и емоции от страна на местната общност. В четирите кампании на инициативата са участвали повече от 3000 жители на Лудогорието.

Данаилов посочи, че за времето от 2012 до 2015 година екипът на центъра е подготвил и издал няколко информационни и рекламни материали, Сред тях са Справочник и филм за услугите и дейността на ОИЦ-Разград, две печатни брошури за оперативните програми (2007-2013 г.) и (2014-2020 г.), две брошури за успешно реализирани европроекти в област Разград за първия програмен период, два видеофилма (вкл. в тираж на DVD) за  успешни европроекти в Лудогорието за периода 2007-2015 г. и филми за Дните на Европа в Разград през 2014 г. и 2015 г.

Управителят на Центъра допълни, че ОИЦ-Разград се включил във всички 11 общи инициативи на мрежата от 28 информационни центъра в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама