Две благоевградски училища с право да кандидатстват по програми за трансгранично сътрудничество

22:28, 11 дек 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две благоевградски училища ще имат възможност да кандидатстват по проекти на програма "Трансгранично сътрудничество България - Македония" за повишаване на екологичното образование чрез подобряване на енергийната ефективност в училищната инфраструктура. Това стана ясно на днешната сесия на общинските съветници.

Школата, които ще могат да участват в програмата са Трето основно училище "Димитър Талев" и Шесто среднообщообразователно училище "Иван Вазов".

По време на сесията бе приета и програмата за управление на отпадъците в община Благоевград. Предложението за това даде кметът Атанас Камбитов. Програмата има за цел постигане на устойчиво управление на отпадъците на територията на община Благоевград и запазване доброто състояние на останалите компоненти от средата.

„В понеделник възнамеряваме да внесем предложението до ПУДООС във връзка с изграждане на депото. Подсигурено е финансиране от Държавния бюджет и идеята е в началото на 2016 година да стартираме  процедурата за избор на изпълнител, а в края на юни депото да бъде готово.“,коментира градоначалникът и допълни, че след отварянето на депото санкциите на общината ще паднат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама