Отворен прозорец до 20 декември за програмата “Бърз Старт”

06:50, 15 дек 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Startup Factory обявява отворен прозорец до 20 декември за приемане на кандидати за участие в програмата “Бърз Старт” – насочена към ускорено развитие на стартъп продукти с потенциал за пазарна реализация и комерсиализация.

Целта на програмата е продължаване на работата по проекти, които са започнати в рамките на хакатоните Ruse Hack, но ще бъдат разгледани и други идеи, по които вече е стартирала работа и са представени от качествен екип. “Бърз Старт” е предизвикателство към участниците да се мобилизират и фокусират своите усилия към разработването на прототипи, които да бъдат представени на финала в края на месец февруари 2016 г. 

Интензивният двумесечен спринт за работа по проектите приключва на 20 февруари, а презентациите пред жури ще бъдат на 27 февруари. Поне един човек от екипа трябва да има необходимите умения за развитието на продукта, с който се кандидатира за включване в програмата. Не е задължително да се кандидатства само с проекти в областта на софтуер и информационни технологии.

Най- важните критерии за оценка са мотивацията и отдадеността на екипа, валидацията на идеята, качеството на продукта, бизнес потенциала, финалната презентация и постигнатия напредък на етапа на кандидатстване.

Startup Factory ще предостави подкрепа на участниците в програмата в рамките на двата месеца интензивна работа, която се изразява в: Менторски сесии и индивидуално консултиране относно технически въпроси, бизнес развитие, дизайн, маркетинг, правни въпроси и др.

Безплатно използване на споделеното работно пространство за работа на екипите, както и материалната и техническа база на коуъркинга. Съдействие за намиране на партньори за работа в екип, прецизиране на идеите, промотиране на продуктите и получаване на обратна връзка от първите потребители и потенциални клиенти.

Екипът победител на финала на “Бърз Старт” в края на февруари 2016 г. ще получи финансово стимулиране от 2 000 лв. в рамките на 12 месеца и реално ангажиране на всички ресурси и екипа на Startup Factory за превръщане на прототипа в пазарен продукт. Това включва безплатно предоставяне на услуги, работа и консултиране на стойност над 10 000 лв. 

Условие за получаване на наградите е регистрация на ООД, в което Сдружението в обществена полза “Startup Factory” ще има дял не по- малък от 10%. Ако повече от един екип покаже високи резултати и убеди организаторите в потенциала на продукта и качествата на екипа ще бъдат разгледани и предложени стимули за второ място в конкурса, съобщават още организаторите.

Startup Factory си запазва правото да променя условията в хода на реализиране на програмата “Бърз Старт”. Включете се в това предизвикателство само ако смятате, че ще можете да отделите значителна част от времето и ресурсите, с които разполагате.

Форма за кандидатстване Краен срок: 20 декември до 23:59. Ако имате въпроси, пишете на: [email protected]. Facebook страницата на програма „Бърз Старт“, съобщават още организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама