Доброволци на БМЧК в Разград ще помагат на ученици да разпознават стреса

07:05, 15 дек 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работата на доброволците от Българския младежки Червен кръст в Разград за намаляване уязвимостта на децата и младите хора продължава, съобщиха от червенокръстката организация.

В бистро „Зайо Байо” бе проведено целодневно обучение за обучители по психосоциална подкрепа за доброволци на БМЧК. Инициативата е част от програма „Партньори за социална промяна” на БМЧК, финансирана от Фондация “Велукс”, чиято основна цел е да подкрепи и да допринесе за преодоляване на предизвикателствата, пред които се изправят уязвимите деца в България.

Младежи от Разград, Кубрат, Исперих бяха обучени от Стоила Маринова – психолог, доброволец към БЧК как да разпознават емоциите, какви са признаците на стреса и как да бъде преодолян.

Младите червенокръстци ще обучат впоследствие четвъртокласници и осмокласници от ОУ ”В.Априлов” в Исперих, СОУ ”Хр.Ботев” - Кубрат, три училища в Разград в тричасови обучителни модули по темите емоции, стрес, взаимоотношения и конфликти чрез ролеви игри.  До края на май 320 деца от областта ще бъдат обучени как да разпознават емоции и да преодоляват проблемите в общуването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама