Как да се справят със стреса учат младежи от Търговище

07:12, 15 дек 15 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ателиета по психосоциална подкрепа учат младежи от Търговище как да се справят със стреса и да общуват помежду си без агресия. Инициативата работи четвърта поредна година и се осъществява от доброволци от Български младежки Червен кръст и ученици от гимназиален етап по програма „Партньори за социална промяна”.

Доброволците са преминали обучение и са получили всички необходими материали за пълноценно провеждане на ателиетата за ученици от 4 до 8 клас. Срещите се водят по интересен и интерактивен начин, като са включени и различни ролеви игри. Темите за разпознаване на емоциите, умения за справяне със стреса, умения за общуване с другите, включително разрешаване на конфликти без агресия, подрастващите оценяват като изключително полезни за собственото си ежедневие.

"В рамките на три учебни часа учениците преминават темите "Емоции","Стрес" и "Взаимоотношения".Тези занятия се посрещат с голям интерес от децата,а за доброволците е удоволствие да влязат в ролята на водещи." споделиха организаторите.

Те отчетоха, че през миналата година в ателиетата по психосоциална подкрепа са обхванати общо седем училища, от които четири в областния град, две в Попово и едно селско училище. Ателиета бяха проведени в 11 четвърти и 6 осми класа с общо около 350 ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама