Конференция на Националния доверителен екофонд се провежда в Пловдив

08:08, 15 дек 15 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заключителна конференция на Националния доверителен екофонд (НДЕФ) по проект, финансиран от Федералното министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност на Република Германия "Публична информираност за изменението на климата" ще открие кметът Иван Тотев в Пловдив днес.

Целта на конференцията е да се обсъдят подходите и моделите на бъдещи образователни програми за климата, насочени към деца и младежи. Участници в конференцията ще бъдат експерти от България и Германия по образователни програми за климатичните промени, неправителствени организации, представители на учебните заведения, участници в проекта, социолози, психолози, педагози, представители на министерствата на околната среда и водите и министерството на образованието, представители на средствата за масова информация.

В рамките на проекта НДЕФ проведе обучителни семинари за учители от детски градини и училища в общините Ямбол, Бургас, Павел Баня и Пловдив. Това са детски градини и училища, с които НДЕФ има успешно реализирани проекти за подобряване на енергийната ефективност в рамките на Националната схема за зелени инвестиции, финансирана от Австрия чрез продажба на Предписани емисионни единици. На детските градини и училищата бяха предоставени творчески материали за изготвянето на рисунки и постери на тема климат. Два конкурса – за проект и видео – бяха обявени като част от проекта и победителите ще бъдат наградени на конференцията в Пловдив.

Ще присъстват още Атанаска Николова, заместник-министър на околната среда и водите, Силке Кархер - директор в германското министерство на околната среда и Ирена Георгиева, председател на УС на НДЕФ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама