Кунева: Няма да бъда следващият министър на правосъдието (обновена)

08:11, 15 дек 15 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма да бъда следващият министър на правосъдието“, категорично заяви председателят на ДБГ Меглена Кунева в сутрешни блок на bTV.

„Няма да бъда следващият министър на правосъдието“, категорично заяви председателят на ДБГ Меглена Кунева в сутрешния блок на bTV.

След бламирането на конституционните промени, оставката на правосъдния министър Христо Иванов и решението на председателя на ДСБ Радан Кънев да оттегли подкрепата си към правителството, реформаторите се събират днес, за да решат бъдещето на коалицията.

Днес се очаква да бъдат обсъдени и кандидатурите за нов правосъден министър. Името на Кунева като най-вероятното предложение на премиера Бойко Борисов беше споменавано от политици и политолози. Кунева обаче отрече твърдението, че ще заеме поста на Христо Иванов.

В студиото на bTV Кунева заяви, че когато някой говори от името на всички, трябва да се е допитал до тяхното мнение. Кунева добави, че за момента няма индикации, че ДСБ ще напусне Реформаторския блок.

„Да вещаем как ще излиза ДСБ от блока е силно надценено. До сега такъв знак не е даден. Аз мога да следя обстановката и да създавам мостове, не да ги горя. Аз до момента не съм чула от никой от моите колеги, че напуска Реформаторския блок“, подчерта Кунева.

Тя допълни, че от сега нататък ще продължат да настояват за дълбока съдебна реформа, дори извън границите на приетите конституционни промени.

„Реформаторският блок по отношение на съдебната реформа и всички съпътстващи предложения на правосъдния министър Христо Иванов, не се отклониха от общото си мнение – всички гласувахме за”, поясни лидерът на ДБГ.

В студиото на bTV Кунева благодари на бившия правосъден министър Христо Иванов за работата, която е свършил във връзка със съдебната реформа, като допълни, че съжалява, че Иванов вече не е част от екипа на реформаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама