Ясни са изпълнителите на магистрала „Хемус“ в отсечката до Плевен

08:45, 15 дек 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бяха избрани изпълнителите на магистрала „Хемус“ за участъка до Плевен , стана ясно от информация на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Изпълнителите бяха определени след приемане от комисия за провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка.

За единия участък, Ябланица – Угърчин, печели консорциума „АМ Хемус Лот 1“, в който участват „Джи Пи Груп“ България, „Констуксионес Табоада и Рамос“ и „МР сивил уъркс“ от Испания. Предложената договорна цена от този участник възлиза на 277 406 873 лева при максимална цена от 297 973 373 лв.

Вторият участък, от Угърчин до разклона за Плевен, който е с дължина на трасето 36 километра, ще бъде изпълнен от „ПСТ Хемус 2“. В него влизат „ПСТ Груп“, „Хидрострой“, „Пътстрой Бургас“ и „Евро Алианс Тунели“. Приетата договорна сума, предложена от този участник, е в размер на 479 398 889. 05 лв, а максималната договорна цена е в размер на 499 965 389 лева.

От Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ уточниха, че приетата договорна сума е цената за изпълнение на всички дейности по съответната позиция. Максималната договорна цена е определеният по Закон за обществени поръчки максимум, над който не е възможно увеличение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама