Найден Зеленогорски: Не подкрепяме Борисов, а управляващото мнозинство, от което сме част

08:55, 15 дек 15 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Аз не смятам, че сме се разпаднали. Ние не подкрепяме Борисов. Ние подкрепяме управляващото мнозинство, от което сме част“. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ДБГ Найден Зеленогорски. В студиото с него трябваше да бъде и председателят на ДСБ Радан Кънев. Оказа се обаче, че Кънев е отказал участието си в Нова телевизия късно снощи, а причината, която е посочил е, че не е бил предупреден кой ще бъде другият гост в студиото.

Зеленогорски обясни, че няма решение на Реформаторския блок кой ще остане във властта и кой ще излезе в опозиция. Това предстои да се случи днес на срещата на лидерите на партиите от блока и петима министри, излъчени от реформаторите.

„Няма решение на Реформаторския блок дали ще останем в управлението или ще излезем в опозиция. Очакваме да чуем разувни аргументи, да ги обсъдим и да вземем решение. Ако се вземе решение с 2/3, че напускаме, ще напуснем заедно. Ако се вземе решение с 2/3, че ние напускаме, вероятно ще напуснем. Ако 2/3 решат да останем, вероятно всички ще останем. Не бих искал да манипулирам избора или да подвеждам избирателите. “, каза Найден Зеленогорски. Той заяви категоричната си подкрепа към здравния министър Петър Москов.

"Аз подкрепям г-н Москов и ще продължавам да го подкрепям. Той е министър на Реформаторския блок“, заяви депутатът от ДБГ.

Зеленогорски беше озадачен от взетото самостоятелно решение на председателя на ДСБ Радан Кънев да оттегли подкрепата си към правителството.

„Има правила, има механизми за взимане на решения. Какъв беше проблемът да седнем на масата, да обсъдим положението и да вземем единно решение?“, попита Зеленогорски.

Той коментира и протестите от снощи срещу политическата класа и провалената съдебна реформа, като отново подчерта подкрепата си към Петър Москов.

„Аз не бих подкрепил действията на протестиращите снощи, които с мегафони крещяха за министър Москов: „Предател!”. Къде се намираме? В коя част от отрязъка на демократичната история на България?”. Ще го кажа пак – подкрепям господин Москов и ще го подкрепям пак. Смятам, че той взе правилното решение“, заяви Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама