Четири комисии ще има новият Общински съвет в Тервел

09:00, 15 дек 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият Общински съвет на Тервел прие на първото си редовно заседание Правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. В него е създадена нова глава „Международни връзки на ОбС. Сдружаване на общината“, в нея са разписани правилата при сдружаване на общината с други общини, при посрещане на международни делегации и изпращането на такива.

Създават се 4 постоянни комисии на общинския съвет от по 5 членове. Всеки общински съветник е длъжен да участва поне в една комисия. Избрани бяха и ръководства на комисиите. За председател на комисията „Бюджет, финанси, икономика, европейски фондове, национални и регионални програми” бе избран Никола Гочев (БСП), „Инфраструктура, транспорт и общинска собственост”  -  Исмет Абил (МК ”За нов Тервел”), „Образование, здравеопазване, култура, спорт, социална политика, вероизповедание и туризъм” -  Иван Желязков (БСП) и „Обществен ред, устройство на територията и екология” -  Фикрет Мюрсел (МК „За нов Тервел”).

Общинските съветници гласуваха възнаграждението на  председателя на ОбС, което ще е 90 % от това на кмета, в случай, че работи на пълен работен ден. Месечното възнаграждението на общинските съветници за участието им в заседания на ОбС и постоянните му комисии ще е 70 на сто от средната брутна работна заплата на общинската администрация за съответния месец. За неучастие в заседания на общински съвет и комисии в правилника е предвидена санкция. Общинския съветник няма да получава възнаграждение за отсъствие от заседание на ОбС – 15% от месечното възнаграждение и 10% при неучастие в заседание на постоянна комисия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама