Даниел Вълчев призова за разбирателство в РБ

09:34, 15 дек 15 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма сериозни основания Реформаторският блок да се разпадне. Това заяви Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите“ пред БНТ. 

„Избирателите на РБ не очакват като старото ДСБ да идем в края на залата и от там да „дюдюкаме“ коментира Вълчев и призова реформаторите да седнат на една маса, да видят какви са проблемите и да набележат срокове. 

„Надявам се ще днес да изясним позициите си в Реформаторския блок, да стане ясно накъде ще вървим, как ще вървим“, каза Вълчев. 

„Все пак съгласете се - твърде специфично е да си в опозиция, пък да имаш областни управители и министри и т.н.“, добави той. „Ако това е някаква специална политическа иновация, то и ГЕРБ може да се възползват от тях, даже и ГЕРБ - да имат премиер, министри, пък да са в опозиция. Това би било много интересно - никой няма да носи отговорност, пък всички ще си имаме министри.“

Припомняме, че петте основни партии в Реформаторския блок - ДСБ, ДБГ, СДС, БЗНС и НПСД, се събират днес в централата на “сините” на ул. “Раковски” 134, за да обсъдят бъдещето на коалицията след решението на “тъмносините” да излязат в опозиция на кабинета “Борисов”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама