49 неизправни превозни средства хванаха по време на акция "Зима" в Търговищко

10:00, 15 дек 15 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
485 пътни превозни средства са проверени по време на акция “Зима” в Търговищко, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. От 1 до 30 ноември  в региона контролните органи са проверили  218 леки автомобили, 28 каруци, 26 мотоциклета, 14 мотопеда, 4 броя малогабаритна техника и 17 други превозни средства. Служителите на сектор “Пътна полиция” са провели 14 специализирани полицейски операции с тематична насоченост, свързана с трите отделни кампании в рамките на превантивната акция. По време на проверките са констатирали общо 49 неизправности по пътните превозни средства. Най-много са установените проблеми по осветителната им система и сигнализация – 21, по 6 са случаите на неработещи чистачки и разкъсани или износени гуми.

Полицейските служители са съставили на съответните водачи общо 15 акта за установяване на административно нарушение и са наложили 34 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата. Временно спрени от движение са 5 пътни превозни средства. 3 от актовете са съставени на водачи на каруци, 2 – на пешеходци. За установените в хода на провеждане на кампанията пропуски по отношение на уличното осветление и недостатъци, свързани с пътните настилки, с хоризонталната маркировка и с вертикалната сигнализация, от сектор “Пътна полиция” в ОД МВР-Търговище са изготвили едно предписание до Агенция “Пътна инфраструктура” и 5 – до местни органи на изпълнителната власт.

Традиционната превантивна акция “Зима” тази година включваше три отделни етапа, припомниха от полицията. Основната й цел бе превенция на поведението на водачите и пешеходците при зимни условия и ограничаване на традиционно увеличаващите се през зимния сезон предпоставки за тежки пътни злополуки, особено на  такива с участието на рисковите групи участници в движението – пешеходци, водачи без практически опит в шофирането при есенно-зимни условия, както и управляващи неподготвени за тези условия автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама