Целостта на РБ ще се запази, смятат Ненчев, Лукарски, Христов и Исмаилов

10:17, 15 дек 15 / Политика 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целостта на Реформаторския блок (РБ) ще се запази. Това смятат министрите Николай Ненчев и Божидар Лукарски, както и депутатите от парламентарната група на коалицията Румен Христов и Корман Исмаилов. Те направиха кратки коментари на влизане в сградата на СДС, където днес РБ ще обсъди и ще излезе с единна позиция дали ще продължи да подкрепя правителството или ще застане в опозиция, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви пред журналисти, че идват с голяма вяра и надежда в тези светли празници и той самият вярва в разума на колегите си. „Винаги сме били едни от най-големите поддръжници на запазването на блока и той да продължи по начина, по който е работил до момента, като не се отклоняваме от основните принципи, които приехме още в началото“, коментира Ненчев. На въпрос дали ще си подаде оставката, министърът на отбраната отговори, че би направил всичко, което реши РБ.

Румен Христов, който е председател на парламентарната земеделска комисия, изрази надежда да останат единни и да продължат заедно. „Надявам се да останем заедно. Това, че съм бил дълго време в политиката, не означава, че ще бъда цял живот в политиката. Нищо не ме плаши. Аз от 20 години съм в опозиция, така че опозицията не ме плаши“, категоричен бе Румен Христов.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски също бе запитан дали ще се запази целостта на блока и отговори единствено с „да“.

Според Корман Исмаилов блокът е силен, когато е по-голям и по-единен. „В тази посока ще продължим да работим и затова разбирайте нашето мълчание като усилие и действие в тази посока. Ще коментираме след срещата обща позиция“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама