70 кг пластмасови капачки предаде благотворително офисът на НАП в Шумен

10:40, 15 дек 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 туби с пластмасови капачки събраха и предадоха за рециклиране с благотворителна цел служителите на НАП от офис Шумен, съобщават от институцията.

Това са 70 килограма пластмаса, събирана в рамките на половин година.

Приходната администрация в Шумен е постоянен благотворител в кампанията на фондация "Идея в действие". С изпратените по куриер 20 големи туби от минерална вода с пластмасови капачки дадоха своя принос към 14-тия и 15 тон капачки.

За всеки един тон пластмасови капачки - събрани и предадени за рециклиране, фондацията дарява по един електроуред на център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа за подобряване на материалнобитовите условия в тези домове или за други социални каузи.        

Новите уреди, закупени от 14-тия и 15-тия тон събрани капачки отиват във Варна и Белоградчик.

От 14-тия тон капачки  е закупeна  пералня за преходно жилище в гр. Белоградчик, където са настанени 12 деца на възраст между 13 и 18 години, а от 15-тият тон капачки закупен уред за Социалната чайна в морската ни столица, където младите хора с ограничен достъп до пазара на труда могат да получат своята първа работа.  Социалната чайна се намира на ул. „Преслав“ № 53 във Варна.

До края на месец ноември в офис Шумен са събрани 950 кг хартия за рециклиране. Кампанията по разделно събиране на употребявана хартия върви в НАП от четири години и е под надслов: "Всеки лист хартия е глътка въздух, не го изхвърляйте”.  Кампанията стартира пилотно през 2011г. в ЦУ на НАП, а на по-късен етап бе организирана и проведена във всички териториални дирекции на агенцията. Хартиените отпадъци се събират в специални пластмасови контейнери, обозначени със специално създадени за кампанията стикери. Целта на кампанията е да се събира разделно хартията и да се предава за рециклиране, вместо да бъде произволно изхвърляна. Инициативата има за цел и да стимулира ежедневното използване на по-малко количество хартия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама