Атакистите на шествие срещу Ахмет Давутоглу (обновена)

10:43, 15 дек 15 / Политика 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На фона на патриотична музика, пред сградата на БНБ в София, се събраха десетки привърженици на „Атака“ от цялата страна, предаде репортер на София Topnovini.bg. Протестът е против посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу. 

Периметърът около протестиращите е ограден с метални заграждения и със засилено полицейско присъствие. Движението по бул. "Цар Освободител" се регулира от пътен полицай. 

В пламенна реч пред привържениците си лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че управляващите се страхуват да не нарушат спокойствието на турския гост. "Срам и позор за това управление. Българските националисти сме най-свободната част от българското общество. Много роби и по средата робокопите. Това е картинката на днешна България. Еничари, които пазят турския министър-председател", каза Сидеров.

Той посочи, че 10 млрд. евро дължи Турция на България. "Османската империя е убиец на милиони православни християни. Турският премиер е дошъл,за да уреди поредната пратка незаконни емигранти", подчерта Сидеров.

Той призова да не падат визите за турските граждани и страната им да не влиза в ЕС.

Шествието на протестиращите достигна сградата на Народното събрание, като виковете "Оставка" продължиха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама