Предлагат селфи с Дядо Коледа на фестивал във „Флората”

10:44, 15 дек 15 / Любопитно 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експозиционен център „Флора” ще приеме най-пъстрия и забавен Коледен фестивал, съобщават от Община Бургас. От 19 до 23 декември това ще е мястото, където посетителите ще имат възможност под един покрив да се насладят на различен вид изкуства и същевременно ще могат да зарадват себе си или свои близки с красиви сувенири, бижута, дрехи, играчки, курабийки, картички, икони, картини, свещи, керамика, чанти, книги, храни, напитки, всичко направено с ръце и от сърце.

Christmas festival Вurgas ще бъде отворен 10:00 до 22:00 часа.

В стъклената сфера (ЗАЛА 6) на „Флората” ще се предлагат коледни вкусотии и напитки - ароматно кафе и чайове, малиново и греяно вино, коледни хлебчета и кроасани, любимите за всички по това време на годината - скара и бира.

Фестивалът представя още редица инициативи. Всички малки и пораснали деца ще имат въможност да си направят селфи с Дядо Коледа, който ще поднася от подаръците около елхата. Ще имате избор от стотици красиви и внимателно подбрани подаръци и играчки, разделени на няколко сектора.

Вратите на ЗАЛА 5 на Експозиционния център ще бъдат отворени за тези, които биха искали да се включат в инициативата „Предай нататък”. Събраните дрехи и аксесоари ще бъдат предадени на "Социални дейности" град Бургас и град Айтос, които ще направят разпределение по домовете за нуждаещите се.

Центърът за иновативно обучение "Френе" ще проведе „Детска работилница”. Там малчуганите ще научат за историята на костюма и модата през различните епохи, ще придобият познания за облеклото и характерни стилови елементи от Античността до наши дни. В края на занятията всеки може да вземе направеното от него произведение.

"Да оставим следа" е наречена благотворителната кауза на деца-творци с увреждания, лишени от родителска грижа, и други талантливи хора. Инициатор и организатор е Милева Владкова, практикуващ магистър-логопед. Участниците ще представят своите лични заложби, които често пъти остават скрити за външния свят. Всички средства, събрани от продажбата на предоставените артикули, ще бъдат безвъзмездно дарени в подкрепа на преките участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама