Лекарите от МБАЛ-Русе излязоха с отворено писмо в подкрепа на Петър Москов

11:24, 15 дек 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекарите от МБАЛ-Русе изпратиха отворено писмо до медиите, с което открито застават в защита на Петър Москов и оставането му на поста здравен министър. Те заявяват и мнение, че той трябва да продължи здравната реформа, която е започнал, защото обратното би било в ущърб на пациентите. Ето и текста, който изпратиха русенките лекари:

ОТВОРЕНО ПИСМО

На Борда на директорите на МБАЛ- Русе

Ние, лекарите и медицинският персонал на МБАЛ-Русе, изразяваме подкрепата си към д-р Петър Москов и заставаме зад него в решението му да остане на поста си като министър на здравеопазването.

Вече 14 години състоянието на българското здравеопазване е сложно преплетено кълбо от проблеми. Настояваме д-р Петър Москов да продължи започнатото, тъй като здравната система се нуждае от стабилност, постояноство и политическа воля. Всяка следваща смяна на министър би могла да спре реформата, което ще рефлектира върху пациентите.

Ние знаем, че д-р Петър Москов е единственият министър на здравеопазването, който в последните години продължи започнатата реформа в сектора и имаше смелостта и силата да осъществи промените там.

Призванието на лекаря е да поставя на първо място здравето и живота на пациентите си. Това е отговорност и дълг, който всеки от нас е поел чрез личния си избор да работи в най- хуманната професия. Тази мисия стои над всички политически обвързаности и над личните интереси.

Ние знаем, че изборът, който направи д-р Петър Москов, е избор в името на хората! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама