Част от детските градини в община Шумен излизат в почивка по празниците

11:29, 15 дек 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от 32-те детски градини на територията на община Шумен временно ще прекратят дейността си по време на коледно-новогодишните празници. Това съобщи днес на пресконференция заместник-кметът по култура, образование и младежки дейности Найден Косев.

Между 28 декември и 3 януари, когото децата значително намаляват в детските градини повечето от тях ще затворят временно врати.

За тези деца, които искат да са на детска градина ще има дежурни групи в 9 от забавачките на територията на град Шумен. В селата ваканцията на детските заведения е в различен период, който е направен с оглед желанието на родителите децата им да са на детска градина.

“Забавачките в общината не излизат за първи път във ваканция по Коледа и това е отработен вариант”, заяви Найден Косев.

Във всеки район на града има осигурена дежурна група. Директорите от съседни градини уточняват броя на децата, които ще примат в дежурните групи. Това става по списъци и по желание на родители.

Директорите на детските градини са информирали кмета на общината за състоянието на градините като база и за желанието на родителите децата им да посещават или не детските градини по време на празничния период и с оглед на това са направени почивните дни в забавачките”, обясни заместник-кметът Найден Косев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама