Съдът отложи делото срещу бившия директор на "Софийски имоти"

11:29, 15 дек 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд отложи делото срещу бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти“ Тошко Добрев с мотива, че прокуратурата не се е запознала с експертизите по делото, предаде рерпортер на София Topnovini.bg.

Тошко Добрев е обвиняем, че "като директор на дружеството умишлено не е положил достатъчно грижи за управление на повереното му имущество при извършване на апортна вноска, представляваща недвижим имот, с която е увеличен капиталът на търговско дружество "ОЗК" АД в нарушение на решение на Столичен общински съвет в частта му относно пазарната цена на имота".

Припомняме, че се появяват обвинения срещу бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти“ от 2003 г. Насам, но присъда още няма. През август 2008 г. Тошко Добрев беше хванат при опит да напусне България. Веднага след това му беше повдигнатно обвинение за безстопанственост, изразяваща се в сключването на неизгодни сделки, ощетили дружеството с 1,9 млн. лв.

В края на същата година срещу Добрев беше внесено друго обвинение за сделки за магазини, незастроени терени и един апартамент, сключени в периода 2003-2004 г. Тогава, за злоупотреби и нанесени в "Софийски имоти" щети в размер над 2 млн. лв, бяха повдигнати обвинения срещу още 14 души.

През април тази година Добрев беше признат за виновен по две обвинения - умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и съзнателно сключване на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда, за което на подсъдимия е наложено общо наказание лишаване от свобода за срок от четири години. Делата се прекратиха поради изтичане давността на обвиненията. Така беше отменена 4-годишната му присъда, постановена от Софийския апелативен съд по обвинение за безстопанственост.

Следващото заседание срещу бившия изпълнителен директор на „Софийски имоти“ е насрочено за 19 февруари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама