Поставиха десетки въпроси на приемната на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов

12:05, 15 дек 15 / Политика 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великотърновци поставиха близо 30 въпроса по време на първата приемна за граждани, дадена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

Той се срещна с близо 15 жители на старопрестолния град и населените места и изслуша подробно всеки един от тях. „В по-голямата си част споделените проблеми бяха лични или имотни и не са свързани с функциите на общинската власт. Като юрист посъветвах хората какво могат да направят, за да се справят със затрудненията си”, коментира Венцислав Спирдонов.

Един от казусите бе поставен от отец Йоаким и касаеше възстановяването на собствеността върху земите на църквата в Дебелец и килийното училище. Свещеникът посочи, че храмът и школото се рушат. Председателят на Общинския съвет пое ангажимент да проучи проблема в детайли и да провери дали има отворени европейски програми, които касаят църкви и манастири.

Друга част от въпросите бяха свързани с инфраструктурата. Едно от исканията на великотърновци бе за ремонт на пътя до Преображенския манастир.

Венцислав Спирдонов отговори, че групата общински съветници на ГЕРБ ще внесе предложение участъкът да бъде включен в новата инвестиционна програма на Общината. Същото питане бе поставено и за трасето, което свърза главния път Велико Търново-Русе с римския град Никополис ад Иструм. Председателят на местния парламент отговори, че за него ще се търси финансиране според статута му на републикански.

Сред поставените предложения бе да се засадят дръвчета по тротоарите на ул. „Стара планина” и да бъдат възстановени три рушащи се чешми. Представители на граждански сдружения и неправителствени организации пожелаха по-близко сътрудничество с Великотърновския общински съвет по нови проекти за привличане на инвеститори.

С помощта на експерти от общинската администрация част от поставените проблеми намериха решение в рамките на приемния ден. Над 10 са въпросите, получени под формата на съобщения във Фейсбук страницата на Венцислав Спирдонов, като на тях ще бъде отговорено до утре.

Председателят на Общинския съвет уточни, че следващата приемна ще бъде в края на януари, а по възможност в почивен ден подобни среща ще бъде организирана в един от кварталите на Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама