Георги Бабата съжалявал за нападението над Галина в „Славейков”, наказанието му било несправедливо

12:28, 15 дек 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Андонов, по прякор Бабата, който беше осъден на 30 години затвор за жестокото нападение над 27-годишната Галина Георгиева в парка на к-с „Славейков” на 4 юли тази година, се разкайва за деянието си и поиска по-малка присъда.

Днес Андонов и неговият защитник обжалваха присъдата, наложена му от Бургаския окръжен съд, като според тях наказанието било явно несправедливо определено. Пред апелативните магистрати осъденият заяви, че много съжалява за това, което е извършил, не е искал да убие жената и не е отишъл с такова намерение.

Адвокатът пледира размерът на наказанието да бъде намален. Той се аргументира с това, че извършеното деянието е опит, а не довършено престъпление и общественоопасният резултат не е настъпил. Защитникът посочи практиката на съдилища от Бургаския съдебен район и по конкретно дела с предмет на разглеждани довършени убийства, за които са били наложени по-леки наказания от доживотен затвор и лишаване от свобода за срок от 30 години.

Представителят на Апелативната прокуратура се противопостави на жалбата и посочи, че възражението за размера на наказанието е необосновано и неоснователно и счита така определеното наказание за справедливо. Държавният обвинител намира първоинстанционния акт за законосъобразен и обоснован. Според прокурора Бургаският окръжен съд правилно е приложил материалния закон и не е допуснал процесуални нарушения при разглеждане на делото. Съдът подробно е изложил и обсъдил всички доказателства, събрани в хода на наказателното производство и обосновано е приел, че направените самопризнания от подсъдимия се подкрепят от материалите по делото.

Прокурорът обърна внимание, че Андонов е извършил опита за убийство в деня, когато е бил в домашен отпуск, по време на изтърпяване на наказание, наложено от Сливенския окръжен съд за убийството на неговата баба, което е осъществил в деня след изтърпяване на друго наказание за престъпление срещу собствеността. И в двата случая са установени особена жестокост, хладнокръвие и дързост при начина на извършване на престъпленията. Магистратът поиска от въззивната инстанция да потвърди изцяло присъдата на Окръжния съд като законосъобразна и правилна.

Бургаският апелативен съд намери делото за изяснено и ще обяви своето решение в 30-дневен законов срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама