ДСБ остава в опозиция, останалите ще крепят властта с ново споразумение

12:32, 15 дек 15 / Политика 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок потвърждава участието си във властта, а ДСБ запазва своето решение да излезе в опозиция. Това заяви след тричасово заседание зам.-председателят в ДБГ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Освен ДСБ, останалите четири партии са взели решение да поискат актуализация на коалиционното споразумение с ГЕРБ с ясен график за изпълнението на реформите. Реформаторският блок заявиха още, че са обезпокоени от липсата на взаимодействие в управляващата коалиция "по знакови реформаторски политики, като съдебната реформа и антикорупционното законодателство".

Самият Радан Кънев напусна по-рано заседанието и отказа да отговаря на въпроси. С него си тръгна и Атанас Атанасов, негов заместник.

Пред София Topnovini.bg Зеленогорски обясни, че ДСБ засега остава част от Реформаторския блок, тъй като само Националното събрание на "тъмносините" може да вземе решение за излизане. Органът ще заседава през март. Предстои да заседава и парламентарната група, която да реши дали Кънев остава съпредседател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама