Реформаторите искат ново коалиционно споразумение с ГЕРБ

12:44, 15 дек 15 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искаме ново коалиционно споразумение с ГЕРБ. Надявам се по най-бързия начин то да бъде подписано. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Найден Зеленогорски, предаде репортер на София Topnovini.bg.

„Всички знаем, че доверието между ГЕРБ и РБ е пропукано. Формулирали сме приоритети, по които смятаме, че в рамките на 3 до 6 месеца трябва да се осъществят. Коалицията ГЕРБ-РБ скърца и не функционира гладко и точно заради това искаме да се актуализира коалиционното споразумение“, заяви Зеленогорски.

Той бе категоричен, че ще останат в това управление, докато имат гаранции за реформи. По думите му на този етап Радан Кънев остава съпредседател на Блока.

„Никой не е изразил желание, че иска да напуска парламентарната група. На този етап механизмът ни не отговаря на реалностите, но съм убеден, че с преговори ще излезем от тази ситуация“, увери Зеленогорски.

На въпрос защо е отхвърлено предложението на Радан Кънев за ново правителство в рамките на този мандат, Зеленогорски отговори, че към момента голямото мнозинство приема, че по-реалистичният вариант е ново коалиционно споразумение.

„Ако някой иска предсрочни парламентарни избори, аз този филм съм го гледал няколко пъти и му знам края. Краят е, че нито една част от фрагментираната десница няма да бъде в българския парламент, а най-вероятно ГЕРБ ще имат самостоятелно мнозинство. Не вярвам, че обществото иска точно това. Бяхме изненадани по начин, който не говори за екипност и партньорство“, допълни Зеленогорски.

Той изрази надежда по-голямата част от парламентарната група да подкрепи промените в Конституцията на трето четене.

„По-добре е врабче в реката, отколкото орел в небето. Дай Боже да има нови възможности за конституционни промени“, добави съпредседателят на Реформаторския блок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама