Ученици от шуменска гимназия получиха Европейски езиков знак

12:51, 15 дек 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици “Н. Вапцаров” в Шумен за втори път бяха удостоени с Европейски езиков знак.

Георги Христов, Михаил Марчев, Мария-Йоана Герчева, Ралица Марио и  преподавателите Павлета Георгиева /английски език/ и Десислава Тенева /информационни технологии/ са били удостоени с високото отличие след успешна завършен проект на тема “Различни култури на европейската сцена”.

“Това е високо постижение, което се дава от Европейската комисия по инициатива на Главна дирекция “Образование”. Наградата се връчва на  институции, които допринасят за чуждоезиковото обучение и се дава за иновации в чуждоезиковото обучение”, обясни Десислава Танева.

Преподавателката допълни, че в съвременното общество ЕК определя един човек като грамотен, ако говори три чужди езика.

Проектът “Различни култури на европейската сцена” е бил проведен в продължение на две учебни години.

Сертификатът за успешно реализирания проект и Европейския езиков знак учениците са получили преди дни в София на церемония, на която са присъствали министърът на образованието Тодор Танев, заместник-министърът на образованието Костадин Костадинов и заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков.

“Иновацията в сферата на чуждоезиковото обучение на учениците от ГПЧЕ в Шумен бе в създаване на авторски сценарий с творби на английски език”, каза Павлета Георгиева.

“Това не се прави толкова често в училище и дава възможност на учениците да изразят себе си, да подобрят езиковите си умения, да покажат своя творчески дух. В творбите си учениците разгледаха определени теми актуални днес, свързани с ксенофобия, расизъм, толерантност, което ги научи да бъдат граждански активни”, допълни Георгиева.

В края на проекта учениците са изиграли подготвения сценарий на сцена пред публика и представлението е било заснето.

Учениците, които са участвали в проекта, заявиха, че са били удовлетворени от работата си. Те изказаха задоволство, че са успели да се докоснат до културата, ежедневието на връстниците им в другите държави. Възпитаниците на Езиковата гимназия допълниха, че и след проекта продължават до поддържан приятелски връзки с участниците от другите държави, които са посетили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама