Радан Кънев поискал от реформаторите ново правителство, но те му отказали

12:56, 15 дек 15 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снели сме доверие от правителството. Нямаме министри. Предложих вариант за изход от тази политическа криза, при който да преговаряме с ГЕРБ да съставят ново правителство в рамките на този парламент, но това беше отхвърлено. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на Реформаторския блок (РБ) Радан Кънев, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Петър Москов се оттегли като заместник-председател на ДСБ, тъй като партията взе решение да излезе в опозиция. Предложих да имаме обща позиция по силата на която Борисов да подаде оставката в това правителство и ГЕРБ да сформира нова дясна коалиция", подчерта Кънев. 

Той уточни, че само национално събрание на ДСБ може да вземе решение дали партията да излезе от Блока, а такова ще има на 13-и март. 

По думите му реформаторите остават в управлението, но позицията на ДСБ остава непроменена. Разглеждаме себе си като опозиционна политическа сила, добави той и уточни, че ще гласуват оттук насетне различно. Радан Кънев подчерта, че целта на ДСБ е да изгради силна дясна опозиция, която да вразуми управляващите.

"БСП в този парламент не беше опозиция. Наличието на силна дясна опозиция най-после ще стресне управляващите да правят реформи", смята Кънев.

Той коментира,че няма причина да напуска групата на РБ.

"Никого не натискаме. Представители в изпълнителната власт няма да имаме. Това решение ще ме раздели с истински приятели, а това е нормално в политиката", посочи той.

Кънев заяви, че програмата на Москов ще бъде подкрепяна от ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама