Община Русе осъдена да плати над 600 лв. за повредена кола в дупка на пътя

14:13, 15 дек 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд се произнесе в полза на жена, завела дело срещу Община Русе. Причината тя да потърси правата си в съда била, че през май тази година минала през дупка 80 см. широка и 10 см дълбока по пътя от лесопарка Липник за Червена вода и повредила колата си. Тя спукала гума и повредила джанта, за което извиканите на място служители на КАТ съставили протокол.

Щом отишла в сервиза се оказало, че гумата е напълно неизползваема, защото се е разкъсала, а джантата е спукана е не подлежи на ремонт. Тогава жената се поинтересулава, кой е собственик на пътя и така решила да си потърси парите за ремонта от местната власт. Сред ппричините за това били и фактите, че дупката била необозначена, а жената се е движила само с около 50 км/ч.

В съдебната зала представителят на местната власт оспорил иска, но съдът го уважил и отсъдил Община Русе да изплати на собственичката на МПС-то малко под 560 лв., колкото ще струва ремонтът, 100 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди от стреса и неудобствата покрай катастрофата, както и разноски, които тя направила по делото.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Русенския окръжен съд. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама