Областният управител Донка Иванова отчете година управление

14:16, 15 дек 15 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Шуменска област Донка Иванова представи днес пред кметовете на 10-те общини и представители на държавните структури в региона отчета си за 2015 г.

„Надявам се, че през изминалия период в добра степен сме постигнали възложените задачи”, каза Иванова. Тя посочи, че са направени първите стъпки за решаване на проблемите във ВиК сектора като целта е да се подобри качеството на водата, която шуменци пият и едновременно с това да остане поносима цената й.

Обновяването на водоснабдителните системи е много важно, за изграждането им се търси финансиране чрез ПУДОС. През месец януари предстои да бъде подписан договор между създадената ВиК асоциация и водоснабдителното дружество доставчик в Шумен.

Изработването на областна здравна карта е втората изпълнена задача на областната администрация, отчете Иванова. Документът вече е внесен в Министерството на здравеопазването и чака одобрение. Възстановен е Областният съвет по здравеопазване и предстои разработване на проект за развитието на сектора в област Шумен за следващите 10 години.

Подобна стратегия, само че за социалните услуги в областта вече е факт и ще се работи по нея, допълни Иванова. През новата година предстои да бъде подготвена и областна програма за развитие на туризма в региона.

Администрацията е работила през годината и за превенцията и защитата на населението и инфраструктурата при рискови и бедствени ситуации.

Важен приоритет е и работата с кметовете по места, затова сега те ще участват в анкета, която ще получат по електронната си поща, обяви днес Донка Иванова.

Тя поясни, че ще ги питат как оценяват развитието на област Шумен за 1 година, ще се търси и мнението им за това кои са нерешените проблеми на общините. Иванова посочи, че ще иска от кметовете и препоръки как взаимодействието им с областната администрация да стане по-добро. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама