Откриват изложба и благотворителен базар във варненския Военноморски музей

14:32, 15 дек 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложбата "Многото пътеки към морската история 2015“ ще бъде открита на 18 декември (петък) във Военноморския музей. Тя представя новите постъпления в културната институция. Изложбата е жест към дарителите, благодарение на които фондът на музея непрекъснато се обогатява.

За първи път ще бъде показано индивидуално спасително оборудване на пилотите от водосамолетната авиация. Ще бъдат представени и нови модели на моторен речен тласкач, на морските кораби "Варна“ и "София“, както и на военни кораби от втората половина на ХХ в. В изложбата се открояват лични вещи и документи на известни и по-малко популярни български моряци, карти, специални издания и снимки, които  разказват за войните от миналия век.

На 18 и 19 декември в музея ще се проведе и благотворителният Коледен базар под наслов "Магията на Коледа“. 

За тази благотворителна кампания децата на Варна изработиха коледни картички и празнична новогодишна украса. С нашата съпричастност, чрез избор и покупка на детска творба, в навечерието на новогодишните празници ще помогнем на децата на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация "Деца на Българската армия”.

На 19 декември експозицията на Военноморския музей ще работи с вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама