Кметът на Асеновград назначи куп проверки на сигурността в училищата

14:38, 15 дек 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Асеновград Емил Караиванов назначи проверки на пропускателния режим в училищата и годността на детските и спортни съоръжения.

Във всички училища има инсталиран СОТ, който се поддържа от специализирани фирми, а финансирането е от бюджетите на училищата, сочат констатациите на тази комисия, съобщиха от Община Асеновград.

Видеонаблюдение има в двора и в сградите на 10 училища, а пропускателният режим в останалите се осъществява от портиери, назначени в щата на училищата, от специализирани охранителни фирми или от непедагогически персонал. Повече от училищата предпочитат да организират пропускателния режим чрез портиери, назначени в щата на училището.

Комисията е обърнала внимание и на състоянието на всички спортни съоръжения и детски площадки в училищата, детските градини и социалните институции, както и в парковете и градините.

Проверени са 115 обекта. От Общината поясниха, че предстои представянето на подробен доклад  с констатации и необходими мерки за обезопасяване, за ремонтни дейности и за видеонаблюдение.

След проверките на директорите на училищата, детските градини и социалните институции и услуги ще бъде препоръчано да отстранят констатираните нередности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама