Френската полиция арестува трима души, заподозрени за атентатите в Париж (обновена)

14:45, 15 дек 15 / Свят 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двадесет и девет годишен мъж е арестуван в Париж във вторник, като част от разследването на нападенията от 13 ноември във френската столица, при които загинаха 130 души. Постановена му е мярка задържане под стража заради връзка с атентатите от средата на миналия месец, пише „Фигаро“, цитирайки свои източници от съда.

В хода на разследването на атентатите в Париж от 13 ноември са разпитани още двама души, за което се знае, че са били във връзка със смятания за "мозък" на нападенията джихадист Абделхамид Абауд.

До момента белгийската полиция е заържала 8 души, свързани с терористичните атаки в Париж. След атаките в Париж през ноември са проведени около 2700 полицейски операции, при които са задържани 360 души из цяла Франция, предаде АФП.

При втори арест в град Лил са заловени мъж и жена, които са продали оръжие на терориста Амеди Кулибали, с чието участие на 7 и 9 януари бяха извършени атентатите срещу редакцията на хумористичния вестник "Шарли Ебдо", където бяха застреляни 17 души, и в магазина за еврейски храни, където бяха убити четирима души и останалите бяха взети за заложници.

Кулибали беше ликвидиран при операция на специалните части. Задържаният мъж – Клод Ерман, още в началото на годината е бил подследствен заради подозрение в незаконна продажба на оръжия. Той е известен на местната полиция и като един от лидерите на лилските десни радикали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама