401 шофьори са проверени за употреба на алкохол в операция на TISPOL в Шуменско

14:45, 15 дек 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
401 са проверените водачи по време на полицейската операция за установяване на шофиращи след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества. Тя се проведе от 7 до 13 декември 2015 год. на територията на всички страни членки на TISPOL, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Най-много са провeрените водачи в Шумен- 229. Установени са осем, които са седнали зад волана след употреба на алкохол. В Нови пазар през седмицата са проверени 72 водачи, един е управлявал след употреба на алкохол. На територията на РУ- Велики Преслав са извършени проверки на 43 водачи, един е установен да шофира в нетрезво състояние, а служители на РУ- Каолиново са проверили 57 водачи като нито един от тях не е употребил алкохол преди да се качи да шофира. Според справката на сектор “Пътна полиция” към ОДМВР- Шумен най-висок е процентът на водачите, които управляват след употреба на алкохол в Шуменско- 3, 49%.  По време на проверките са установени 14 нарушения за Гражданска отговорност.

Целта  на операцията беше водачите да осъзнаят последствията, които биха причинили управлявайки МПС след употреба на алкохол, както и задължението на полицейските служители да санкционират и не допускат водачи на МПС употребили алкохол да участват в пътното движение.

От ръководството на TISPOL е отчетено, че една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, включително и на България, с голям брой жертви са причинени от водачи управляващи МПС след употреба на алкохол, наркотични или  други упойващи вещества.

Очакванията са, че предприетите мерки ще окажат положително въздействие за подобряване на пътната обстановка в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама